Over onze club

Over DSV Kennemerland

Hoe ziet onze club uit? Waarom dovensportvereniging? Wat betekent het clublogo? Of je zowel compititief als recreatief volleybal kunt spelen? Waar is onze ontmoetingsplek? Ben je steeds benieuwd naar de antwoorden op al die vragen?

Lees hieronder meer in detail.

Ontspanning

DSV Kennemerland Doven Sport Vereniging Kennemerland (DSVK) bestaat sinds 1971. Niet te geloven dat wij het zo lang volhouden, want wij zijn niet meer zo’n grote club als vroeger. Mensen zijn met zoveel andere dingen bezig dat er minder animo is om lid van een club te worden. Gelukkig zijn er veel enthousiaste mensen die zorgen dat onze vereniging blijft voortbestaan. Vanwege het groot aantal oudere leden, zal de nadruk meer liggen op ontmoeting, gezelligheid met elkaar tijdens andere activiteiten.

Waarom dovensportverening?

Veel doven willen het liefst sporten in een omgeving waar ze zich thuis voelen. Daarbij speelt het sociale onderdeel een rol omdat er wordt gecommuniceerd in de gebarentaal.

Volleybal

Bij DSVK wordt nu alleen volleybal gespeeld. Er is altijd een plek voor groepsgevoel, sportplezier, recreatief en prestatiegericht bezig zijn. Een vaste sportaccommodatie heeft Kennemerland niet. Er wordt op verschillende plaatsen gevolleybald. Wij spelen in de kleuren groen en zwart. Deze kleuren zijn afgeleid van de bosomgeving van Kennemerland.

Clublogo

Het logo heeft symbolische betekenis en kenmerkt zich door een boom van de vereniging in een ronde vorm. De bal en takken staan voor sporten, groeien en in andere takken van sport beoefenen.